De Steamfactory is een initiatief van JCI Aalst waarmee ze in Aalst een echte hub voor starters en kleine ondernemingen wil creëren. Het idee bestond al enkele jaren, maar net voor de zomer van 2016 deed er zich een unieke opportuniteit voor waarbij we de kans kregen om ons project uit te werken in de voormalige kantoren van Electrabel in Aalst.  De bedoeling van het project is om kantoren, flexplekken en vergaderruimtes aan te bieden, in de eerste plaats aan starters en kleine ondernemingen in en rond Aalst. Maar het staat natuurlijk ieder vrij om ons te contacteren.

De site is eigenlijk een voormalige stoomfabriek (vandaar de naam Steamfactory) van Electrabel. De gebouwen raakten enkele jaren terug in onbruik en stonden sindsdien leeg. Gezien de fantastische locatie van de gebouwen – 5 minuten van de E40 en pal naast het stadspark van Aalst – twijfelden we niet lang toen we de kans kregen om dit pand te mogen betrekken. Het gaat in dit geval over een “ter bede stelling”, wat niet helemaal hetzelfde is als een huurcontract. Het biedt ons de mogelijkheid om heel flexibele voorwaarden aan de gebruikers van de kantoren. Contacteer ons gerust voor meer details.

De Steamfactory is de naam voor onze locatie in Aalst aan het stadspark, maar we hebben ook plannen op langere termijn. We richtten een coöperatieve vennootschap op die de uitbating van deze (en in de toekomst mogelijk ook andere) locatie op zich zal nemen. Deze vennootschap heet The Starters’ Lodge. Het is onze bedoeling om in Aalst te zorgen voor echte opportuniteiten voor startups door hen niet alleen locaties ter beschikking te stellen, maar hen ook bij te staan via allerlei diensten en het creëren van een netwerk.

Voor meer informatie over onze werking, onze bedoelingen en onze plannen, mag je altijd contact nemen met het bestuur van The Starters’ Lodge; Pieter Langsweirdt (pieter.langsweirdt@steamfactory.be) of Wouter Danckaert (wouter.danckaert@steamfactory.be).